Angst voor honden

Angst voor honden komt veel voor en kan behoorlijk in de weg zitten. Kinderen die niet alleen naar buiten willen, zich bang achter hun ouders verschuilen en beperkt worden in hun activiteiten. Volwassenen die bepaalde plekken vermijden en zich schamen omdat ze niet graag door hun eigen straat lopen vanwege de hond van hun buren. Of je hebt vrienden met een hond die je nog nauwelijks ziet. Honden zijn overal waardoor de angst voor honden dagelijks aanwezig is.

Gelukkig is het heel goed mogelijk om met behulp van onze rustige en betrouwbare honden de angst beheersbaar te maken of er zelfs vanaf te komen. Samen maken we een plan om de angst voor honden de baas te worden. Onze honden vormen daarin de belangrijkste schakel.

Aan de slag met je angst

We beginnen met een intake om je hulpvraag duidelijk te maken. Daarop volgt een plan van aanpak en een aantal sessies met onze eigen therapiehonden. Indien nodig werken we met honden uit ons netwerk. Wij kiezen er bewust voor om de cursus angst voor honden niet in groepsverband te geven.

Wil je weten of we jou kunnen helpen bij je angst voor honden en wat de kosten hiervan zijn, neem dan vrijblijvend contact met ons op.