Therapiehond Skip (2017)

Zijn moeder was een kleine zwarte labrador, zijn vader een grote bruine Friese Stabij: Skip is het verrassende resultaat, een vrolijke, enthousiaste en vooral ontzettend vriendelijke hond. Zijn gevoeligheid maakt dat hij snel reageert op stemmingen en goed laat zien wat hij ervan vindt: ben je wiebelig, Skip wiebelt mee, ben je rustig, Skip reageert met rust, en bij onduidelijkheid vraagt Skip je duidelijk te zijn. Skip is getest voor zijn werk, hij is een therapiehond die ervan geniet om met je aan de slag te gaan.

Therapiehonden praktijk voor mens & hond

Therapiehond (in opleiding) Lola (2021)

Lola is onze nieuwste aanwinst, een jonge langharige teckel en ze wordt nog opgeleid tot therapiehond. Ze is vrolijk, onverschrokken en wil graag samen spelen. Lola heeft een grote aaibaarheidsfactor: bijna iedereen vindt haar schattig en lief! Lola is een makkelijk hondje om mee te oefenen voor kinderen die bang zijn voor honden. Maar ook kan ze al leuke spelletjes doen bij een therapie of workshop.

Therapiehond Lola

Therapiehond Didi (2011)

Didi is een Zwitserse witte herder. Didi heeft een verleden waarin ze niet heeft geleerd om met andere honden om te gaan. Met mensen daarentegen is ze dubbel vaardig. Didi is een enorme knuffel, ze werkt graag met je en heeft een grote ‘will to please’. Iedereen houdt van Didi en ze is een hond die makkelijk werkt met zowel volwassenen als kinderen. Didi heeft haar certificaat voor het werken als therapiehond.

Therapiehonden praktijk voor mens & hond

Therapiehond Fay (2011)

Fay is net als Didi een Zwitserse witte herder. Fay was tot haar derde levensjaar een enorme boef en deed alles wat niet mocht, daarna was ze ineens volwassen. Fay is een gevoelige hond die mensen enorm kan troosten bij verdriet. Daarnaast is ze een ster in het spiegelen en geeft je daarmee inzicht in je eigen gedrag. Fay is trouw, vrolijk en beheerst. Zij activeert je en is daarom een uitdaging om mee te werken. Fay is een gecertificeerde therapiehond.

Therapiehonden praktijk voor mens & hond

Over therapiehonden

Therapiehonden worden getest door een onafhankelijk gedragstherapeut om te bepalen of ze geschikt zijn voor het werk. Bij de test kijkt de gedragstherapeut hoe de hond reageert op harde en onverwachte geluiden, op mensen die op de hond inlopen of hem indringend aanstaren. Ook wordt getest hoe de hond omgaat met angst, schrik en hoe snel hij hiervan herstelt. Het is van belang dat de hond geen gevaar vormt voor de personen waarmee hij werkt. En vooral moet de therapiehond plezier hebben in het werken met onbekende mensen.