Therapie met honden

Honden hebben een positieve invloed op mensen. Ze laten je je veiliger voelen en zorgen voor minder stress. Daardoor kunnen ze mensen in verschillende situaties helpen. Onze honden zorgen dat mensen zich meer op hun gemak voelen tijdens een therapie, waardoor er sneller een resultaat is met de behandeling.

Waarbij kan een therapiehond helpen?

We hebben als therapeut ervaring met kinderen en gezinnen met allerlei verschillende vragen: zo bieden we begeleiding aan kinderen met autisme en hun ouders, kinderen met faalangst, dyslexie of leerproblemen, kinderen met gedragsproblematiek en hoogbegaafde kinderen. Onze honden zijn in de therapie onze co-therapeuten en helpen ons op allerlei manieren: ze brengen ontspanning, spiegelen ons, vormen een bron van afleiding of maken een open gesprek gemakkelijker. Soms is een therapiehond alleen simpelweg aanwezig en neemt daarmee spanning en geslotenheid weg.

Onze honden kunnen de hulp zijn bij het vinden van antwoorden. Bij elke hulpvraag maken we een plan op maat en kijken we samen welke rol de therapiehond hierin kan spelen.

Wil je weten of we jou, je kind of je gezin kunnen helpen door middel van therapie met honden en wat de kosten hiervan zijn, neem dan vrijblijvend contact met ons op.